Julkaistu: 29.08.2022 00.00

Puheenjohtajan juhlakauden tervehdys

Puheenjohtajan tervehdys juhlakauden alkaessa

”Keväällä 1973 pojat antoivat haasteen meille isille: perustetaan oma jääkiekkoseura! Isät ottivat haasteen vastaan ja pidettiin muutama kokous ja sitten paperit sisään yhdistysrekisteriin”. Näin muisteli OKK:n ensimmäinen puheenjohtaja Ossi Eloholma seuramme täyttäessä tasavuosia edellisen kerran. OKK:n perustamiskokous pidettiin 24.3.1973. Seuramme saavuttaa siis kuluvan kauden aikana hienon 50 vuoden rajapyykin.

Tarina on hieno ja ehkä siinä on jotain ainutlaatuistakin kaupunginosan omana jääkiekkoseurana. Lapset halusivat pelata ja sitä varten perustettiin jääkiekkoseura. Kun nuoret varttuivat perustettiin aikanaan aikuisten edustusjoukkue. Ja vuosien kuluttua seniorijoukkueet yhdessä pysyneen ryhmän elämänkaaren kulkiessa eteenpäin. Samalla koko ajan perustettiin uusia juniorijoukkueita nuoremmille ja erityyppisiä harrasteryhmiä niin miehelle kuin naisille.

Olemme kiitollisia kaikille heille, jotka ovat OKK:n toimintaan vuosien varrella osallistuneet. On meidän vuoromme viedä suurella sydämellä tarinaa eteenpäin.

Juhlakautta vietämme perinteisesti työn merkeissä. Mutta toki on tarkoitus järjestää isompia ja pienempiä juttuja juhlateeman alla pitkin vuotta. Ja kertoa niistä aktiivisesti seuran sivustoilla ja sosiaalisessa mediassa. Kiekkokoulut pyörähtävät perinteisesti käyntiin syyskuussa. Myös koululaisten syys-, joulu- ja hiihtolomille on suunnitteilla leirejä. Näistä löytyy tarkempaa tietoa seuran sivuilta. Suurin yksittäinen juhlakauden tapahtuma tulee olemaan keväällä sarjojen päätyttyä järjestettävä junioreiden juhlaturnaus. Pääosassa ovat tietenkin omat juniorijoukkueemme. Yksi kauden tavoitteemme on myös kahden vuoden projektin päätteeksi saavuttaa Suomen Olympiakomitean Tähtiseuran status. Se kertoo siitä, että seuramme uudistuu ja kehittyy vaativammatkin kriteerit täyttäen. OKK:ssa on turvallista ja vastuullista harrastaa jääkiekkoa.

Maailmassa on nyt poikkeuksellisen paljon huolta ja epävarmuutta. Sota Euroopan alueella ja kohoavat elinkustannukset varmasti mietityttävät. Hyvä liikunnallinen harrastus samanhenkisessä yhteisössä voi olla arvokas lisä elämänlaatuun. Olemme sitten itse kaukalossa tai kannustamme lapsiamme peleissä.

OKK pyrkii kaikin keinon pitämään harrastuksen laatu-hintasuhteen hyvänä ja erityisesti harrastuksen hinnan kohtuullisena. Mainittakoon erikseen, että seuralla on yhdessä yhteistyöseuramme Pitäjänmäen Tarmo/jääkiekon kanssa junioreille tarkoitettu stipendirahasto, jolla voidaan kertaluonteisesti tukea esimerkiksi kuukausimaksuissa tai varustehankinnoissa. Stipendihakemuksen voi tehdä seuran sivuilla ja tarvittaessa seuran toimisto opastaa mielellään. Myös tukijoiden ja sponsoreiden hankintaan on ohjeet seuran sivuilla ja toimisto neuvoo tarkemmin.

Harrastamisen laadun kehittymisen varmistaa uusi ikäkausivastaavien toimintamalli. Uutena ja kokopäivätoimisena ikäkausivastaavana aloitti kesäkuussa Mikael Bremer ja osa-aikaisena ikäkausivastaavana toimii Kiekkokoulusta tuttu Jonatan Mattsson. Tämä toimintamalli on yleensä vain suurseuroille mahdollinen.

Edellä mainitusta huolimatta seuramme tarvitsee lisää vapaaehtoisia mukaan toimintaansa: valmentajia, apuvalmentajia, huoltajia, joukkueenjohtajia, varainhankinnassa avustavia jne. Tehtäviä on tarjolla jokaiselle mahdollisuuksiensa mukaan niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin. Yhdessä harrastaminen tuo hyvää mieltä ja sopivasti annosteltuna mukavaa vaihtelua arkeen.

Uskon, että saamme yhdessä kokea hienoja hetkiä juhlakautemme aikana!

Oulunkylän Kiekko-Kerho ry

Talttakuja 6

00700 Helsinki

puh/what's up. 044 774 0094

okk@okk.fi

www.okk.fi

FB & IG: Oulunkylän Kiekkokerho

y-tunnus 1008234-5