Sinettilupaukset

OKK sai ensimmäisenä pääkaupunkiseudun jääkiekkoseurana Nuori Suomi –sinetin huhtikuussa 1996 tunnustuksena laadukkaasta junioritoiminnastaan. Maan kaikkien jääkiekkoseurojen joukossa Sinetti on no 7.

OKK:lle on tehty SJL laatuauditointi vuosina 2006, 2008 ja 2010.

MIKSI SINETTISEURATOIMINTAA?

Peruskivenä yhteistyömalli, jossa Jääkiekkoliitto toteuttaa yhdessä seurojen kanssa laadukasta nuorisotoimintaa Jääkiekkoliiton lasten ja nuorten urheilun linjausten mukaisesti.

Sinettiseurana toimiminen on normaalia jääkiekkoseuran toimintaa, jossa lajiharjoittelun ja pelaamisen ohella korostetaan erityisesti lasten ja nuorten kasvun ohjauksen merkitystä sekä monipuolisten liikunnallisten valmiuksien kehittämistä. Yleisinä tavoitteina ovat yksilön henkinen kasvu, sosiaalisuuteen kasvaminen ja urheilullisten elämäntapojen omaksuminen.

Sinettiperiaatteet eivät kiellä kunnon harjoittelua ja hikoilua, tavoitteiden ja haasteiden asettelua yksilön ja joukkueen eteenpäin viemiseksi. Kysymys on ainoastaan siitä, miten me aikuiset toimimme, jotta jokaisella mukana olevalla lapsella ja nuorella on hyvä olla ja mukava tulla uudelleen joukkueen tapahtumiin. Liikunnan iloa, leikkimielisyyttä ja kasvatuksellisuutta ei sovi unohtaa tämän päivän menestyspaineiden alla.

Sinettiseurana OKK on sitoutunut täyttämään seuraavat lupaukset

  • Seurassa otetaan huomioon jokainen mukaan otettu lapsi ja nuori. Pelaajia pyritään kehittämään tasapuolisesti ja yhtäkään pelaajaa ei eroteta joukkueesta, ellei hän ole esimerkiksi sitä omalla käytöksellään aiheuttanut.
  • Lasten yksilöllisen kehitystason huomioiminen toiminnan suunnittelussa ja harjoitusten toteuttamisessa
  • Junioritoiminnassa pidetään mielessä kasvatuksellisuus ja monipuolisuus.
  • Pelaajia peluutetaan tasapuolisesti kauden aikana G - C2 -ikäluokissa (6-14v). Meillä lapsia ei nöyryytetä vilttiketjussa. Ikäluokkakohtaiset perusteet OKK:n toimintasäännöissä.
  • Seuran alle 13 -vuotiaiden ryhmissä on sovittu Pelisäännöt sekä lasten että lasten vanhempien kanssa. 14-18 -vuotiaiden ryhmissä pelisäännöt on sovittu nuorten ja valmentajien kesken.

JÄÄKIEKON SINETTISEURATOIMINNAN IDEA

Kyseessä on ns. kolmikantayhteistyö, jossa seura on yhdessä Suomen jääkiekkoliiton ja Nuori Suomi ry:n kanssa sopinut yhteistyöstä toimintansa ja lasten urheilemisen kehittämiseen.

SINETTISEURATOIMINNAN TAVOITTEENA ON

- Seurojen toiminnan laadun kehittäminen

- Toimivan yhteistyön mahdollistaminen Jääkiekkoliiton ja seurojen välillä

- Jääkiekkoliiton resurssien kohdistaminen yhteistyöseuroille

- Tuloksien selkiyttäminen ja mittaaminen

- Sinetti on seurojen markkinointiväline

SINETTISEURAN LUPAUKSET TOIMINNALLEEN

Nuori Suomi on yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa luonut Sinettiseurojen lupaukset. Sinettiseuran lupauksia on yhteensä kaksitoista. Lupaukset on jaettu neljän pääotsikon alle, joista seuraavassa.

YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS

1. Lapsen ja nuoren parhaaksi

2. Kannustava ilmapiiri

3. Yhdessä tekemisen kulttuuri

Lapsen ja nuoren tulisi saada urheilla kannustavassa ilmapiirissä yhdessä kavereidensa kanssa nauttien harrastuksestaan. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö Sinettiseurassa saisi kilvoitella ja harjoituksissa vaatia tekemään parhaansa.

HARJOITTELEMINEN JA KILPAILEMINEN

4. Monipuolisuus, riittävä määrä ja kehitystason huomiointi

5. Elämykset ja haasteet

6. Oppiminen ja kehittymisen mittaaminen

Sinettiseuratoiminnassa lapsi ja nuori kokee viihtyvänsä. Jokaisella on mahdollisuus päästä harjoittelemaan ja pelaamaan peleissä. Monessa seurassa lapset on jaettu taso- ja harjoitusryhmiin. Se ei ole kiellettyä, kunhan asiat pystytään perustelemaan ja jokaisella urheilijalla on mahdollisuus saada kehittyä ja mitata taitojaan peleissä. Sinettiseuroissa ei laiteta lapsia ns. ”vilttiketjuun”.

OHJAAMINEN JA VALMENTAMINEN

7. Osaava ja innostava ilmapiiri

8. Erilaisten yksilöiden huomiointi

9. Urheilulliseen elämäntapaan kannustaminen

Sinettiseurassa kannustetaan lapsia ja nuoria määrällisesti riittävään ja monipuoliseen liikkumiseen sekä urheilemiseen. Sinettiseuran valmentaja osaa huomioida erilaisten urheilijoiden tarpeet, osaa eriyttää ja kannustaa jokaista pelaajaansa tasapuolisesti sekä yhä parempiin suorituksiin. Joukkuelajeissa yksilöllisyyden huomioiminen on haastavaa, mutta mahdollista.

VIESTINTÄ JA ORGANISOINTI

10. Avoimuus ja vuorovaikutus

11. Selkeät roolit ja toimintatavat

12. Toiminnan aktiivinen kehittäminen

Sinettiseuran päätöksistä tiedotetaan ja niistä keskustellaan. Toimijat tuntevat roolinsa ja mm vanhemmat antavat työrauhan valmentajille sekä muille joukkueen toimihenkilöille. Sinettiseuran erottaa nk perusseurasta se, että toimintaa pyritään aktiivisesti kehittämään ja toimintaa myös arvioidaan.

LISÄTIETOA SAAT

http://www.sport.fi/urheiluseura/sinettiseurat

http://www.finhockey.fi/junnut/seurat_ja_joukkueet/sinettiseurat/


   
Lisää uutisia
Oulunkylän Kiekko-Kerho
«  Helmikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
 
Ilmoittautuminen
Palautteet
Ilmoittaudu mukaan luistelu- ja kiekkokouluun
Kysely
Leirille ilmoittautuminen
Kategoriat