Koronatartuntojen aiheuttamat vaikutukset sarjatoimintaan kaudella 2021-22
28.9.2021 11:06 Uutiset / Oulunkylän Kiekko-Kerho ry

Koronatartuntojen aiheuttamat vaikutukset sarjatoimintaan kaudella 2021-22 sekä toimintaohjeet koronavirustartunnan sattuessa joukkueeseen

Karanteeni tai vahva suositus omaehtoiseen karanteeniin
Karanteenin tai vahvan suosituksen antaa / määrää vain toimivaltainen tartuntatautiviranomainen.

Alueellinen kokoontumisrajoitus
Mikäli joukkue/seura ei voi pelata otteluitaan kokoontumisrajoitusten vuoksi, noudatetaan alempana olevia säädöksiä.

Otteluiden siirrosta päättää liitto, seurat eivät siirrä yhtään ottelua näihin rajoituksiin liittyen.

Eristäminen
Mikäli joku osa maasta on eristetty eikä joukkueita voida sen vuoksi kohdata, pyritään sillä aikaa pelaamaan alueen sisäisiä otteluita.

Otteluiden siirtäminen / toimintatapa

 • Jos joukkueessa on tartunnan saanut henkilö, otetaan aina yhteys ensin seuran koronavastavaan, joka on yhteydessä liittoon. U13 ja vanhemmissa kilpailupäällikkö Pirkka Antila, pirkka.antila@finhockey.fi / 010 2270 201 tai kilpailutoimen koordinaattori Jesse Nuutinen, jesse.nuutinen@finhockey.fi / 010 2270 245. U12 ja nuoremmissa sekä aikuisten harrastesarjoissa otetaan yhteys oman alueen aluepäällikköön.
 • Seurassa valittava vastuuhenkilö, joka hoitaa liittoon päin ottelusiirtotapaukset
 • Ottelusiirron syyksi hyväksytään toimivaltaisen tartuntatautiviranomaisen antama varsinainen karanteenimääräys tai kirjallisesti antama vahva suositus joukkueen siirtämiseksi omaehtoiseen karanteeniin. Seuran tulee toimittaa toimivaltaisen tartuntatautiviranomaisen suositus tai todistus / sähköposti liittoon. Sähköpostista on käytävä ilmi karanteeniin määrättyjen määrä sekä karanteenien päättymisaika. Mitään henkilökohtaisia terveystietoja ei toimiteta.
 • Tuleviin vastustajiin ei oteta yhteyttä lainkaan, vaan liitto hoitaa yhteydet tulevien sarjaotteluiden osalta. Mitään ottelusiirtoja ei sovita itse.
 • Joukkueesta tulee valtaosan olla karanteenissa, jotta ottelun siirtoa harkitaan*
 • Viranomaisen ottaessa yhteyttä altistumistapauksissa, on joukkueen velvollisuus myös mainita viranomaiselle ottelun tuomarit (nimet ja puhelinnumerot, tarvittaessa yhteys erotuomarikerhoon), etteivät ne jää huomiotta mahdollisten altistumisten osalta.
 • Pyritään välttämään ottelusiirrot siten, että pelaajia saa lainata riippumatta mahdollisista rajoituksista säännöissä omasta seurasta/pelaajaliikenneseurasta karanteenitapauksissa. Kilpailuetua ei kuitenkaan saa hakea.
 • Liitto ilmoittaa vastustajalle sekä määrää uuden ottelupäivän, kotijoukkue huolehtii ilmoituksesta tuomareille ja toimitsijoille
 • Mikäli sarja päättymässä eikä aikaa löydy, liitto päättää pelin pelaamatta jättämisestä.
 • Otteluiden siirtämisestä ei päätä seura

Kauden aloituksen viivästyminen
Mikäli kautta ei saada aloitettua viimeistään 1.10., muutetaan loppukauden sarjajärjestelmiä vastaavasti. Kevään jatkosarjoihin ei jaeta joukkueita, jos alkusarjasta on pelattu alle 50 %.

Lasten sarjatoiminnassa ei tehdä sarjataulukkoon perustuvia tasontarkistuksia, mikäli syksyn sarjasta pelataan alle 50 %.

Kauden keskeytyminen
Mikäli kausi keskeytyy, siirtyvät sarjan pelaamattomat ottelut keskeytyksen jälkeiseen aikaan, mikäli keskeytys on riittävän lyhyt. Jollei runkosarjaa pystytä pelaamaan loppuun, muodostuu sarjataulukko alla olevasti.

Kauden loppuminen ennenaikaisesti
Liittohallitus tekee päätöksen asiasta tarvittaessa.

Sarjataulukon muodostuminen
Mikäli joukkueella jää pelejä pelaamatta ja sarjan päättyessä pelejä on joukkueilla eri määrä, lasketaan sarjataulukon loppusijoitukset (ei kesken kauden) pistemäärän sijaan pistekeskiarvon mukaan

Pudotuspelit/lopputurnaukset

 • Pistekeskiarvoilla määrätyn sarjataulukon mukaan
 • Mikäli joukkue ei voi osallistua pudotuspeleihin/lopputurnaukseen karanteenin vuoksi, otetaan tilalle sarjataulukosta seuraava
 • Mikäli ottelusarja jää kesken tai pelaamatta jommankumman joukkueen karanteenin vuoksi, vastustaja suoraan seuraavalle kierrokselle. Mikäli kumpikaan ei pysty pelaamaan karanteenin vuoksi, jatkoon päässeistä joukkueista pelaavat ne runkosarjassa huonommin sijoittuneet, jotta saadaan pudotuspelikaavion mukainen joukkuemäärä. Esimerkki: Otteluparia 3vs. 6 ei pelata loppuun kummankin karanteenin vuoksi ja muista pareista jatkoon pääsevät 1, 2 ja 4. Tällöin 1. suoraan finaaliin ja 2.-4. pelaavat välierän.
 • Mikäli mitalipelejä ei voida pelata, ei mitaleita jaeta. Suomen mestaruutta ei voi voittaa pelaamatta.

Pelaajien liikkuminen
Mikäli joukkue pääosin karanteenissa eikä pysty pelaamaan sarjapelejä, voivat ne joukkueen pelaajat, jotka eivät ole karanteenissa, edustaa oman seuransa muissa joukkueissa riippumatta mahdollisista säännöissä mainituista rajoituksista. Tämä ei koske pelaamista yli-ikäisenä vaan omassa ikäluokassa/vanhemmissa ikäluokissa. Siirtymisillä ei kuitenkaan voi hakea kilpailuetua. Kyseiset siirtymiset voidaan tehdä seuran toimesta, mutta edellyttää siis joukkueen pelitaukoa karanteenin vuoksi.

Sarjasta luopumiset
Mikäli seura joutuu luopumaan sarjapaikastaan ilmoittautumisen (syksyn ilmoittautumiset) jälkeen ja syynä on koronan vaikutukset, ei luopumissakkoa peritä, mikäli luopuminen tapahtui 5.9. mennessä.

Mikäli kesken sarjakauden joukkue joutuu luopumaan koronaviruksen aiheuttamista syistä (talous, pelaajien jääminen harrastuksesta pois), ei luopumissakkoa peritä.

Olosuhteet
Mikäli seuran käyttämä jäähalli on pois käytöstä johtuen koronatartunnoista tai hallin henkilökunta on karanteenissa, pelataan ottelut joko seuran itse hankkimalla korvaavalla jäällä tai jos sellaista ei paikkakunnalta löydy, määrätään ottelut pelattavaksi vieraskentällä siten että ottelu muutetaan vierasotteluksi ja kulut maksetaan kuten normaalistikin.

Erotuomarit ja toimitsijat
Mikäli erotuomari estyy viime hetkellä koronaviruksen vuoksi toimimasta tehtävässään eikä sijaista ehditä saada, pelataan ko. ottelu vähemmällä erotuomarimäärällä kuitenkin niin, että yhdellä tuomarilla pelataan vain U14 ja nuorempien sarjoissa.

Mikäli otteluun ei saada tilattua/vaadittua virallisten toimitsijoiden määrää, on kotijoukkue velvollinen hoitamaan puuttuvat tehtävät vapaaehtoisvoimin.

Pelikiellot
Pelikiellot kärsitään normaalisti. Mikäli joukkue, jossa pelaajan pitäisi pelikielto kärsiä, on karanteenin takia estynyt pelaamaan ja otteluita siirretään, siirtyy pelikielto vastaavasti sillä erotuksella, että jos kyseinen pelaaja ei itse ole karanteenissa ja pystyisi pelaamaan, hän voi pelata omassa seurassaan ikänsä puolesta edustuskelpoisesti muussa joukkueessa sillä aikaa, kunnes alkuperäinen joukkue jatkaa otteluita ja pelikiellon kärsiminen alkaa.

Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta voi yllä olevasta riippumatta tilanteen niin vaatiessa tehdä myös näistä säädöksistä poikkeavia päätöksiä.

*Kohta päivitetty mukaan ohjeeseen 30.8.2021.

Mikäli otteluun ei saada tilattua/vaadittua virallisten toimitsijoiden määrää, on kotijoukkue velvollinen hoitamaan puuttuvat tehtävät vapaaehtoisvoimin.

http://www.finhockey.fi/index.php/ajankohtaista/sa...


   
Lisää uutisia
Oulunkylän Kiekko-Kerho
«  Kesäkuu   »
Kategoriat