Puheenjohtajan kevättervehdys
16.5.2021 19:06 Uutiset / Oulunkylän Kiekko-Kerho ry

Puheenjohtajan KevättervehdysKiekkokausi 2020-21 on osaltamme päättymässä. Tämä on ollut toinen peräkkäinen pelikausi, jolloin olemme joutuneet sopeutumaan koronapandemian aiheuttamiin rajoituksiin. Tämä on tarkoittanut sitä, että kausi päästiin viemään läpi vain osittain. Valitettavasti monen harrastajan, joukkueen ja sarjan osalta ei alkusyksyn jälkeen toimintaa enää loppukaudella ollut. Emme mahtaneet asialle mitään. Mutta toisaalta olemme vastuullisesti noudattaneet viranomaisten ja Suomen Jääkiekkoliiton eteläisen alueen ohjeita. Ja siten olleet edesauttamassa, ettei korona ole päässyt leviämään lajimme parissa tai asuinalueillamme.

Siltä osin kuin toimintaa on ollut, jää kaudesta hyvä tunne. Nuorimpien junioreiden harjoitukset, lapsi-vanhempi -luistelu ja Leijona Kiekkokoulu sekä syysleiri toteutettiin koronan edellyttämin rajoituksin ja onnistuimme niissä mallikelpoisesti. Tiedossani ei ole yhtään tartuntatapausta toimintamme puitteissa. Mutta sitä vastoin liikunnan iloa ja innostusta lajiin olen havainnut. Iso kiitos osallistujille ja heidän perheilleen sekä OKK:n toimihenkilöille. Hienoa toimintaa poikkeusolosuhteissa!

Syksyllä määrittelimme seuralle uuden strategian, jonka nimeksi tuli ”Sata Lasissa”. Tarkoitus on seuraavan viiden vuoden aikana perustaa uusia joukkueita vuosittain Leijona Kiekkokoulun jälkeen siten, että meillä on nykyisten joukkueiden ja harrastajien lisäksi vuonna 2025 noin 100 juniorikiekkoilijaa enemmän kuin nyt. Toisin sanoen joukkue kaikissa ikäluokissa. Monipuolisen aikuiskiekkomme tavoite on vähintään nykyisen toiminnan tason säilyttäminen.

Osana Sata Lasissa -strategiaa aloitimme tammikuussa Suomen Olympiakomitean Tähtiseuraohjelman. Tavoitteena on auditointi Tähtiseuraksi tämän vuoden kuluessa. Ohjelmassa käymme läpi seuramme johtamista ja hallintoa, urheilutoimintaa, toimitaan osallistuvien seuran ihmisten osaamista sekä seuran aineellisia resursseja. Työskentelemme edellä mainittujen otsikoiden mukaisesti neljässä työpajassa yhdessä Suomen Jääkiekkoliiton alueorganisaation osaavien ihmisten kanssa. Käydyissä keskusteluissa on löytynyt päivitettävää ja parannettavaa. Mutta toisaalta on todettu myös paljon asioita, jotka meillä on hyvin hoidettu ja joita voimme nykyistä rohkeammin tuoda esiin seuramme tarjoamina palveluina. Esimerkkinä mainittakoon lapsi-vanhempi -luistelu sekä aikuisten kiekkokoulu. Osana Tähtiseuraohjelmaa olemme päivittäneet OKK:n tavoitteet ja arvot. Ne löytyvät seuran verkkosivuilta ja toivon kaikkien jäsentemme tutustuvan niihin ja sitoutuvan niiden mukaiseen toimintaan. Uskon vahvasti, että Tähtiseura-auditointimme on valmis syksyn aikana. Hyödyllinen ja hyvähenkinen projekti, johon voi vielä hyvin ilmoittautua mukaan seuran toimiston kautta. Mitä laajempi on osallistuminen, sen parempi!

Seuran talous on vankalla pohjalla. Toki olemme kauden aikana valitettavasti joutuneet sopeuttamaan kulujamme urheilutoiminnan ollessa suurelta osin pysäytettynä.
Tästä kaudesta on vielä edessä kesäleirimme Malmin jäähallissa 7.-10.6. Leiri on tarkoitettu vuonna 2008 ja myöhemmin syntyneille lapsille. Mukaan mahtuu vielä ja sanaa voi laittaa kiertämään! Sekä seuran sääntömääräinen kevätkokous 27.5. klo 18 Malmin jäähallilla. Kevätkokoukseen voi osallistua myös etänä.
Muutoin valmistelemme elokuussa alkavaa uutta pelikautta. Laadimme joukkueiden budjetteja ja olemme sopineet valmennuksesta jne. Toivottavasti nekin, joiden luistimet ovat olleet ns. naulassa alkusyksyn jälkeen teroittavat ne hyvissä ajoin ennen syyskauden jäävuorojen alkua.

Perinteiset kevään pelikauden päättäjäiset yhdistämme rajoitusten takia uuden kauden aloitustapahtumaan elokuussa. Tiedotamme tästä tarkemmin seuran sivuilla.
Kulunut kausi on ollut ensimmäiseni seuran puheenjohtajana. Se on henkilökohtaisesti näyttänyt ja opettanut paljon. Arvokkain havaintoni on ollut se, kuinka suurella sydämellä seurassamme toimitaan. On päällä sitten Oulunkylän Kiekko-Kerhon tai yhteistyöseura Pitäjänmäen Tarmo/jääkiekon pelipaita.
Siitä nöyrästi kiittäen ja kumartaen kohti elokuussa alkavaa uutta pelikautta.

Oikein hauskaa kesää kaikille!Helsingissä 9.5.2021

Eero Eriksson


   
Lisää uutisia
Oulunkylän Kiekko-Kerho
«  Syyskuu   »
Kategoriat