Ajankohtaista Koronaviruksesta
12.3.2020 16:49 Uutiset / Oulunkylän Kiekko-Kerho ry

Jääkiekkoliitto seuraa aktiivisesti tilannetta kotimaassa.

Yleisohje on, että viranomaisten ohjeita tulee seurata ja noudattaa, niin halleillakuin niiden ulkopuolella. Säännöllinen käsienpesu saippualla on tärkeää, jotta koronavirukselta ja muilta taudeilta vältyttäisiin. Joukkueiden kannattaa kiinnittää korostetusti huomiota ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin, esimerkkeinä:

-Hyvän käsihygienian lisäksi muistutus joukkueen ja seuran puolesta siitä, että kasvojen koskettelua tulee välttää ja yskiminen ja aivastaminen tulee suunnata hihaan – koronavirus leviää etupäässä pisara- ja kosketustartuntana

- käsidesin saatavuus hallilla ja bussimatkoilla, erityisesti tilanteissa, joissa käsienpesu saippualla ei ole mahdollista.

- harjoituksiin ja peleihin kielto käyttää toisen pelaajan juomapulloa, pyyhettä tai muita hygieniatarvikkeita

- täysien pukukoppien välttäminen esim. vuorottelulla tai siirtämällä suihkukäynnit pois hallilta pelaajien koteihin

- flunssaoireiden ilmetessä kielto osallistua joukkueen/seuran tapahtumiin

- mikäli pelaaja on lähiaikoina ollut epidemia-alueiksi määritellyillä alueilla, kannattaa joukkueen/seuran tapahtumiin osallistumista harkita kahden viikon varoajan verran

Huhtikuussa järjestettävien turnausten osalta ohje on, että viranomaisten ohjeita tulee noudattaa kaikilta osin ja toimia niiden mukaan. Turnausjärjestäjien tulee luonnollisesti informoida turnauksiin osallistuvia joukkueita mahdollisimman pian, jos peruutuksia tai muutoksia tulee. Kannattaa huomioida, että mahdolliset ulkomailta turnauksiin tulevat joukkueet saattavat joutua perumaan osallistumisensa asuinmaidensa tilanteen tai matkustusrajoitusten vuoksi, vaikka Suomessa turnaus voitaisiin järjestää.

Ulkomailla järjestettäviin turnauksiin liittyen paikalliset viranomaiset antavat ohjeistuksen omassa maassaan/alueellaan liittyen koronaviruksen uhkaan ja mahdollisiin toimenpiteisiin. Paikalliset turnausjärjestäjät puolestaan informoivat turnauksiin ilmoittautuneita joukkueita koronaviruksen mahdollisista vaikutuksista turnauksiin. Jokaisen kannattaa arvioida osallistuminen ulkomaan turnauksiin mm. kohdemaan tilanteen mukaan.

Seuran hallitus seuraa tilannetta ja tiedottaa tarpeen mukaan jatkotoimenpiteistä.

http://www.finhockey.fi/index.php/ajankohtaista/item/4642-12-3-ajankohtaista-koronaviruksesta-aktuellt-om-coronaviruset


   
Lisää uutisia
Oulunkylän Kiekko-Kerho
«  Syyskuu   »
Kategoriat