Esittelyssä Tarja Ikonen - OKK:n hallituksen varapuheenjohtaja
Julkaistu: 18.02.2022 00.00

Esittelyssä Tarja Ikonen - OKK:n hallituksen varapuheenjohtaja

Juttusarjassa esittelemme henkilöitä Oulunkylän Kiekko-Kerhon toiminnan taustalla.

Millainen taustasi on jääkiekon parissa?

Kiekkokiinnostukseni alkoi jo kouluaikoina, kun luokkakaverini pelasi Helsingin Jokereissa. Itse en ole pelannut jääkiekkoa. Perheessäni on myös toisenlaista jääkiekkotaustaa tuomaripuolelta. Aikoinaan oman poikani kautta kiinnostus kiekkoon heräsi taas uudestaan. Sitä kautta tulin mukaan OKK:n toimintaan.

Missä tehtävissä toimit tai olet toiminut OKK:ssa?

Olen toiminut joukkueenjohtajana eri ikäkausijoukkueissa (1993–2001 syntyneiden kanssa), seuran hallituksen jäsenenä ja tällä hetkellä olen myös hallituksen varapuheenjohtaja. Lisäksi vastuullani seurassa on kiekkokoulu, lapsi-vanhempi -luistelu sekä uusien joukkueiden perustaminen.

Lempipelaaja ja seura?

Jokerit on edelleen lempiseurani, mutta toivoisin heidän pelaavan SM-liigaa. Lempipelaajia on useampia, esimerkiksi Otakar Janecký, Valtteri Filppula ja tietenkin OKK:n omat kasvatit.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaaehtoistyön lisäksi harrastan lukemista, kävelyä ja olen aloittanut kuntosaliharjoittelun uudestaan.

Lempiruokasi?

Minulla ei ole varsinaista lempiruokaa, mutta pidän italialaisesta ruoasta.

Mitä huudat katsomosta?

Joskus saatan innostua maalitilanteissa; hypätä pystyn ja huutaa joukkueen nimeä, jota kannustan siinä pelissä.

Mikä on parasta OKK:ssa?

Vapaaehtoistyö hienon lajin parissa, jossa saa tutustua moninaisiin persooniin ja nähdä lasten ja nuorten kehittyvän. On myös hienoa nähdä, kuinka aikuisetkin haluavat osallistua aikuisten kiekkokouluun ja aloittavat kivan harrastuksen. Kasvattajaseurana OKK:lla on iso vastuu myös lajin ohessa kasvattaa näistä ihanista lapsista ja nuorista kunnon kansalaisia. On ollut ilo nähdä alkuaikojeni pelaajien kasvaneen aikuisiksi ja nähdä heidän innostuksensa jääkiekkoon jatkuvan vielä aikuisenakin. Olen iloinen siitä, että heistä moni jatkaa omassa tutussa seurassa vielä aikuisenakin. Näemme jo nyt entisiä pelaajia lapsineen kiekkokoulussa ja vanhempi-lapsi -luistelussa. Tällöin seura on mielestäni onnistunut tehtävässään.

Mitä unohdimme kysyä sinusta?

Miksi teet vapaaehtoistyötä? Kannustan kaikkia kokeilemaan vapaaehtoistyötä, sillä siitä saa myös itse paljon. Ilman vapaaehtoistyötä seurat eivät pysyisi pystyssä. Minulla vapaaehtoistyö taitaa olla verenperintöä isovanhempieni ja isäni kautta. Itse olen lapsesta asti ollut vapaaehtoistyössä urheilujärjestön tai jonkun muun tahon kautta. Kiinnostukseni urheiluun ja urheiluseuroihin on varmasti lähtöisin isäni kilpapyöräilytaustasta ja omasta voimisteluharrastuksestani nuorena tyttönä. Lisäksi olen toiminut ratamoottoripyöräseura HRC Helsinki Racing Club ry:n yhtenä perustajäsenenä. Nyt viimeiset vuosikymmenet olen toiminut OKK:ssa.


Seuran uusimmat

Oulunkylän Kiekko-Kerho ry

Talttakuja 6

00700 Helsinki

puh/what's up. 044 774 0094

okk@okk.fi

www.okk.fi

FB & IG: Oulunkylän Kiekkokerho

y-tunnus 1008234-5