Julkaistu: 13.03.2017 00.00

Jorma Kunnas kertoo

Jorma Kunnas kertoo

21.5.2013 Jorma Kunnas

Suomen Jääkiekkoliitto myöntää jääkiekkoilun hyväksi tekemästä hyvästä työstä ansiomerkkejä. OKK:lla on kunnia jakaa seuramme ensimmäinen kultainen ansiomerkki no 162 Jorma Kunnakselle.

Jorma Kunnas on ollut aktiivisesti mukana OKK:n seuratyössä vuosina 1975-1985 ja 1994-2013. Hän on seuran kunniapuheenjohtaja sekä hoitanut seuratyön useita sektoreita kunniallisesti. Valmentajana ja huoltajana juniorijoukkueissa 1975-, puheenjohtajana muutaman kauden 1978- sekä hallituksen jäsenenä vuoteen 2005 asti. Hän on toiminut vuodesta 1994 lähtien, ja toimii edelleen, seuran seniorikiekossa niin perustajana, joukkueenjohtajana, rahastonhoitajana kuin huoltajanakin. Liiton aluehallituksessakin on oltu vuosien saatossa.

Seura onnittelee Jorea!

HISTORIAN HAVINAA ..

JORMA KUNNAS KERTOO

Sana oli kiertänyt Oulunkylän ja lähialueiden kouluissa, että Oulunkylässä on jääkiekkoseura. Niinpä syksyllä 1975 allekirjoittanut joutui poikiemme vankasta vaatimuksesta lähtemään Oulunkylän kirkolle , koska lätkänpeluu oli mahtava juttu. Tällä kertaa perustettiin vuosina -67 ja -68 syntyneiden poikien joukkue, joka kevään koittaessa sitten jakautui kahdeksi eri joukkueeksi. -68 syntyneiden poikien joukkue tarvitsi joukkueenjohtajan, lupauduin tehtävään ja siitä toimintani OKK:ssa alkoi.

Seuran hallinto oli organisoitu siten, että mm. jokaisen joukkueen johtaja oli johtokunnassa. Vuoden 1978 vuosikokouksessa suostuin, johtokunnan ystävällismielisen painostuksen uhrina, ottamaan seuran puheenjohtajan tehtävät hoitaakseni. Seuraavan syksyn toiminnallisesti tärkein tehtävä oli julkaista OKK:n ensimmäinen kausiohjelma, 1978-79. Seurassa oli jo 6 joukkuetta, ja tämä oli yksi tapa auttaa joukkueita taloutensa hallinnassa. Teimme seuralle logon, joka juhlisti kausiohjelman kansilehteä. Kausiohjelma oli ohut, vain 24 sivua, mutta siitä alkoi jokavuotisen ohjelmalehden teko, jonka osat yhdessä antavat hienon kuvan seuramme menneistä vuosista.

Olen oheen liittänyt kansikuvan ja kausiohjelman puheenjohtajan palstan tekstit. Nyt, 30 vuotta myöhemmin, lukiessani silloin kirjoittamaani tekstiä tuntuu siltä, että teksti olisi voitu kirjoittaa vain pari vuotta sitten. Jäätilanne on toki oleellisesti parantunut, vuoroja riittää junioreille melko hyvin, mutta korkeat kustannukset, ja hyvien valmentajien puute tuntuu tänäkin päivänä olevan tosiasia. Pojat kasvavat aikuisiksi, toiset ehtivät jopa seniori-ikään, mutta hyvän harrastuksen parissa pelaaminen jatkuu. Kunhan vielä olisi myös aikuisjoukkueilla mahdollisuus saada peli- ja harjoitusvuorot päättymään kello 22.00. Vielä tänä päivänä se on enemmänkin aloitus- kuin lopetusaika. Mutta se on pikku juttu, koska lätkä on jalo laji, pelaaminen on kivaa, ja vastahan sitä on OKK:ssa harrasteltu 35 vuotta. Mukavasti on alkuun päästy.

Jääkiekkoterveisin

Jorma Kunnas

OKK:n Puheenjohtaja 1978-

Seuran uusimmat

Oulunkylän Kiekko-Kerho ry

Talttakuja 6

00700 Helsinki

puh/what's up. 044 774 0094

okk@okk.fi

www.okk.fi

FB & IG: Oulunkylän Kiekkokerho

y-tunnus 1008234-5