Julkaistu: 24.01.2022 00.00

Koronaohje 7.2.2022 saakka

OKK:n TERVEYSTURVALLISUUSKOOSTE 25.1.2022 – 7.2.2022.

Päivitys 27.1.2022

Oulunkylän Kiekko-kerhon ohje

  • Maskisuositus on voimassa kaikilla yli 12-vuotiaille rokotussuojasta riippumatta. Käytäthän maskia kaikissa julkikissa sisätiloissa tiloissa. Malmin ja Oulunkylän jäähalleilla on maskisuositus käytössä. Jäähallilla ei saa kukaan yli 12-vuotias kulkea ilman maskia. Ilman maskia saa olla vain jäällä. Maskia ei tarvitse käyttää, mikäli sille on terveydellinen este. Peleissä muut kuin pelaajat käyttävät maskeja vaihtoaitioissa.
  • Jäähallille voivat tulla vain pelaajat, valmentajat, sekä ohjaajat. Suosittelemme, että saattajat ovat hallilla vain tarpeellisen ajan, eli esim. luistinten sitomisen. Halliin ei voi jäädä seuraamaan harjoituksia. Tällä hetkellä Lapsi-vanhempi luisteluun voi osallistua vain lapsi.
  • Harjoituksiin pukeudutaan mahdollisuuksien mukaan jo kotona. Pukukoppeja käytetään vain tarpeellisen ajan ja niitä käyttäessä tulee noudattaa riittävän hyvää turvaväliä. Luistimet voi laittaa jalkaan jään puolella penkeillä edellyttäen täälläkin mainittua turvaväliä.
  • Oheistoiminta jäähallin sisätiloissa tulee välttää. Oheiset pyritään tekemään ulkona.
  • Jäähallilta poistutaan heti harjoitusten päätyttyä. Jäähallissa ei liikuta tarpeettomasti.
  • Ylläpidämme toimintaa jo tutuilla valmentajilla/ohjaajilla välttääksemme uusia kontakteja.
  • Käsidesiä on käytettävissä joukkueilla ja sitä tulee käyttää ennen ja jälkeen jäälle menon.

Noudatamme kaikissa tapauksissa viranomaisten ohjeita. Mikäli joukkueessa todetaan koronaa, tulee ottaa yhteyttä seuran toimistoon okk@okk.fi.

Jos joukkueessa ilmenee tautitapaus, jokaisen altistuneen rokotustilanne, kotikunta ja oman kunnan koronakäytännöt määrittävät mahdollisen karanteenin ja sen pituuden. Myös tartunnan saaneiden ohjeet vaihtelevat, esim. vaaditaanko kotitestin tueksi virallinen testi. Tämä tarkoittaa, että yhdessä joukkueessa karanteenit voivat olla erilaisia riippuen, missä henkilö on kirjoilla. Mikäli koronan vuoksi on kerrallaan sivussa niin monta pelaajaa, että peleihin on vaikea saada minimimäärää pelaajia kasaan, tulee joukkueen ottaa yhteys seuran toimistoon. Seura on yhteydessä Jääkiekkoliittoon mahdollisista ottelusiirroista, siirtoja ei sovita joukkueiden toimesta.

Lisäksi muistutamme:

- Toimintaamme voi osallistua vain terveenä. Sairaana ei voi tulla jäähallille edes saattamaan pelaajaa.

- Jokainen noudattaa riittävää käsi- ja yskimishygieniaa.

Tärkeintä on terveysturvallisuus kaikessa seuran toiminnassa. Seurassa on käytössä koronapassi:

  • passi tarkistetaan kaikilta jäähalliin tulevilta 16 vuotta täyttäneiltä ovella
  • joukkue huolehtii passin tarkistamisesta
  • passi tarkistetaan sovelluksen avulla
  • ohje https://stm.fi/koronapassi
  • passin tarkistaminen koskee kaikkea seuran toimintaa
  • Toimintaan osallistuvien seuranta on Jopoxissa, josta mahdollisissa altistumistapauksissa saamme tiedon ketä on ollut paikalla tapahtumissa.

Koronapassin lukijasovellus on nimeltään Koronatodistuksen lukija. Koronapassin tarkistamiseen tehty lukijasovellus on maksutta kenen tahansa ladattavissa Applen ja Googlen sovelluskaupoista. Koronatodistuksen lukija ei kerää tai tallenna todistusten tietoja eikä sillä pysty näkemään henkilön terveystietoja. Jos sovellus lukee todistuksen hyväksytyksi, ruudulle tulee näkyviin henkilön nimi ja vihreä väri. Jos todistus hylätään, ruudulle ei tule nimeä vaan vain punainen väri. Koronatodistuksen lukijalla luetaan koronatodistuksen QR-koodi, jolloin ruudulle tulee vihreä hyväksytty tai punainen hylätty merkintä. Koronatodistuksen lukija on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tuottama maksuton sovellus.


Suomen Jääkiekkoliitto - ohje

Etelä-Suomen AVI päätti toiminnan harjoittamista koskevista rajoituksista HUS:n alueelle aikavälille 25.1.2022 – 7.2.2022

Tämä tarkoittaa sitä että ammattiurheilu, meillä se tarkoittaa Miesten Mestis, Naisten Liiga ja Naisten Mestis jatkavat toimintaansa mutta otteluihin ei mainitulla aikavälillä saa ottaa yleisöä 31.1. saakka edes koronapassilla (valtioneuvoston asetus 31.1. saakka, sen jälkeen tilanne avoin). Viime vuonna todetusti ja lain mukaisesti U20 SM-sarja ei ole ammattilaisurheilua.

Vuonna 2003- syntyneiden ja nuorempien osalta liikuntatilat pysyvät auki.

U20 ja vanhempien sarjat ja joukkueet, liikuntapaikat suljetaan/pidetään suljettuna 7.2. saakka. Tällöin ei myöskään näissä ikäluokissa pelata vaan mahdolliset ottelut siirretään liiton toimesta. Tämä ei edellytä mitään toimenpiteitä seuran/joukkueen taholta.

U19 ja nuorempien tapahtumissa ovat voimassa alla olevat ohjeet 7.2. saakka:

Huomioithan että 2002 syntyneet yli-ikäiset EIVÄT saa jatkaa U19 joukkueen toiminnassa määräaikana muutoin kuin mahdollisessa ulkona tapahtuvassa harjoittelussa.

Tapahtumassanne (harjoitukset ja ottelut) on noudatettava henkilömäärästä riippumatta turvavälejä ja kaikkia hygienia ohjeita. Tämä tarkoittaa että pukukopissa saa olla enintään niin monta (yleensä n. 10) henkilöä että turvavälit säilyvät, harjoituksissa ryhmät eivät sekoitu, suosittelemme harjoitusryhmän jakamista noin 10 hengen ryhmiin jäällä (ryhmiä voi olla useita) ja ottelut pelataan otteluohjelman mukaisesti. Tämä koskee kaikkia sarjoja ja ikäluokkia pl. ammattiurheilu (AVIn määritelmän mukaisesti Naisten Liiga, Miesten Mestis, Naisten Mestis ). Tällöin myöskään katsojia ei otteluihin saa ottaa.

Valtioneuvoston asetuksella koronapassin käytöllä ei voi harjoittaa toimintaa ilman päätettyjä rajoitustoimia 31.1. saakka. Täten yllämainitut ohjeet ovat voimassa siitä huolimatta, otatteko koronapassin käyttöön vai ette.

Jos otatte koronapassin käyttöön, ohjeet täältä: https://stm.fi/koronapassi. Tällöin jos seura valitsee koronapassin käytön koskee se siis kaikkia tiloihin tulijoita: katsojat, pelaajat, toimihenkilöt, tuomarit, toimitsijat. Koronapassin vaatimus ei koske ammattiurheilua (Naisten Liiga, Miesten Mestis, Miesten Suomi-sarja) eikä hallissa töissä olevia (kahvilatyöntekijä, hallihenkilökunta jne. ml. myös työsopimuksella toimivat valmentajat tms.), mutta koskee kaikkia muita sarjoja ja harjoituksia luistelukoulusta-U22 ikäisiin ja kaikkia aikuisten sarjoja ja niiden harjoituksia. Yksikään erotuomari EI OLE työsopimussuhteessa seuraan ja täten heiltä kysytään koronapassi. Koronapassia ei voi kysyä alle 16-vuotiaalta. Täten U16 ja nuorempien sarjoissa ja harjoituksissa pelaajilta (ml. luistelu- ja kiekkokoulut) ei koronapassia kysytä, mutta kaikilta muilta halliin tulevilta (paitsi em. töihin tulevilta) se kysytään.

Koronapassin tarkistus: Koronapassi tarkistetaan JOKAISEN HARJOITUS- JA OTTELUTAPAHTUMAN YHTEYDESSÄ ja tarkistuksen suorittaa järjestävä taho eli kotijoukkueen edustaja/harjoituksista vastaava taho. Vierasjoukkue ei voi tarkistaa omia koronapassejaan. Koronapasseista ei saa tietosuojan vuoksi pitää mitään listaa, niiden tietojen kerääminen mihinkään tietoihin ylös on laitonta.

Muistattehan tiedottaa vastustajaa JA OTTELUN TUOMAREITA JA TOIMITSIJOITA hyvissä ajoin etukäteen jos koronapassia vaaditte.

Otteluita EI SIIRRETÄ sen vuoksi että ottelupaikalla todetaan ettei ole tuomareita. Asiassa on oltava HYVISSÄ AJOIN LIIKKEELLÄ erotuomarikerhon kanssa ettei ongelmia tule. Otteluita ei siirretä myöskään pelaajien vähyyden vuoksi.

Alla oikea AVI:n ohjeiden kohta.

Tilojen käyttöä koskevaa, tartuntatautilain pykälän 58 d mukaista määräystä ei sovelleta ammattiurheilemiseen eikä se saa estää kenenkään oikeutta lakisääteisiin palveluihin. Koronapassia ei tilaan pääsemiseksi näin ollen tarvitse edellyttää ammattiurheilijoilta tai esimerkiksi lakisääteiseen palveluun osallistuvilta Kela-kuntoutujilta.

Vaatimus koronapassista ei koske myöskään sellaisia henkilöiltä, jotka ovat työ- tai virkasuhteessa. Koronapassia ei edellytetä, jos työ- tai virkasuhteessa oleva henkilö työskentelee tiloissa tai tulee tiloihin hoitamaan työtehtäväänsä. Koronapassia ei edellytetä siis esimerkiksi valmentajilta, jotka ovat työsuhteessa. Vaatimus koronapassista asiakas- ja yleisötiloja koskevan määräyksen vaihtoehtona koskee kuitenkin esimerkiksi harrastajia, kilpailijoita ja valmentajia, jos he eivät ole työsuhteisia työntekijöitä.

Lisätietoa työsuhteesta ja sen määrittelystä:

TyösopimuslakiLinkki toiselle sivustolleAvautuu uudessa välilehdessä, Avautuu uudessa välilehdessä

Työsuhde (tyosuojelu.fi)

http://www.finhockey.fi/index.php/ajankohtaista/sarjatoiminta/item/6173-koronatilanteen-vaikutukset-harjoitteluun-ja-sarjatoimintaan-uutista-paivitetty-10-1




Helsingin kaupunki -ohje

Harrastustoiminta

Rajoitukset ovat voimassa 7.2.2022 saakka.

Sisäliikuntatilat, kuten liikunta- ja uimahallit ja kuntosalit ovat suljettuina 24.1.2022 saakka.

Tilat ovat kuitenkin avoinna:

  • vuonna 2003 ja tätä myöhemmin syntyneiden ohjatulle harrastustoiminnalle ja koululaisuinneille
  • 16 vuotta täyttäneiltä ja sitä vanhemmilta edellytetään koronapassi
  • ammattilaisurheilulle
  • lakisääteiselle kuntoutukselle

Kirjastoissa, kulttuuritaloissa ja nuorisotiloilla voidaan toteuttaa 24.1.2022 saakka vuonna 2003 ja tätä myöhemmin syntyneiden ohjattua harrastustoimintaa, kuten tanssia, laulua ja harrastajateatteria tai muuta vastaavaa ryhmäharrastustoimintaa.

Harrastustoiminnan järjestäjä varmistaa, että:

  • Toimintaan osallistuvilla yli 16-vuotiailla on koronapassi.
  • Harrastusryhmä kokoontuu samassa kokoonpanossa.
  • Vältetään kontakteja toisten harrastusryhmien kanssa.
  • Harrastustoimintaan ei osallistuta flunssaoireisena.
  • Harrastustoiminnassa noudatetaan yleisiä ohjeita käsi- ja yskimishygieniasta.
  • Harrastustoiminnassa vältetään tarpeetonta fyysistä kontaktia.
  • Mahdolliset osallistujapaikat sijoitetaan riittävän etäälle toisistaan ja muutoinkin oleskelu järjestetään mahdollisimman väljästi.
  • Vahva suositus on, että ohjaajat ja yli 12-vuotiaat käyttävät sisätiloissa kasvomaskia, mikäli terveydelliset syyt eivät ehdottomasti estä sen käyttöä. Maskia ei tarvitse käyttää liikuntasuoritusten aikana.
  • Muiden kuin harrastajien ja ohjaajien oleskelu harrastus- ja pukeutumistiloissa minimoidaan.
  • Kilpailu-, ottelu- ja turnaustoiminnan yleisön osalta noudatetaan aluehallintoviraston yleisötilaisuuksia koskevia päätöksiä, eli ei oteta yleisöä.
  • Kaikkia harrastustoimintaan osallistuvia ohjeistetaan noudattamaan annettuja terveysturvallisuusohjeita.
  • Ohjeistamisesta ja ohjeiden noudattamisen valvonnasta vastaa aina toiminnan järjestäjä.
  • Ulkotiloissakin tapahtuvassa harrastustoiminnassa on suositeltavaa soveltavin osin noudattaa yllä kuvattuja periaatteita.

Saattaminen on sallittua liikuntapaikoilla seuraavin ehdoin:

  • saattaminen (pukeminen) ja hakeminen ovat molemmat sallittua alle kouluikäisten lasten vanhemmille liikuntapaikoissa
  • sisään saa tulla 15 min ennen vuoron alkua ja poistuttava sisätiloista harjoitusten ajaksi
  • koronapassia ei kysytä
  • saattajalla maskivelvoite


Linkkejä:

Helsingin kaupunki: https://www.hel.fi/helsinki/korona-fi/koronaneuvonta/voimassa-olevat-suositukset-ja-rajoitukset

Valtioneuvosto: https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta/rajoitukset-ja-suositukset

Jääkiekkoliitto: http://www.finhockey.fi/index.php/ajankohtaista/koronavirus/item/6001-ohjeistus-jaahalleilla-toimimiseen-harjoituksissa-ja-peleissa-syyskauden-2021-kynnyksella

AVI: https://avi.fi/korona

AVI viimeisin tiedote: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69929083

THL: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset...

Olympiakomitea: https://www.olympiakomitea.fi/2021/01/21/ajankohta...

Stll: https://www.stll.fi/vastuullisuus/covid-19-ohjeist...



Seuran uusimmat

Oulunkylän Kiekko-Kerho ry

Talttakuja 6

00700 Helsinki

puh/what's up. 044 774 0094

okk@okk.fi

www.okk.fi

FB & IG: Oulunkylän Kiekkokerho

y-tunnus 1008234-5